top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

Karin Bloemen - Amsterdam gaat dood? (AmstelPolis Extra)

Cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen zit in 2023 veertig jaar in het vak. In het teken daarvan blikt ze met schrijver Kemal Rijken terug op haar loopbaan en leven in, en met Amsterdam. Vroeger was de hoofdstad creatief, ruw en 'rock 'n roll', zoals Bloemen het zelf zegt. Tegenwoordig vindt ze het er maar aangeharkt, hoewel ze beseft dat de jaren tachtig nooit meer terugkeren.


Een gesprek over haar eerste stappen in het vak, wonen in het centrum, parkeer- en OV-beleid, maar ook over vertrekken en weer terugkomen. Bloemen maakte het allemaal mee. Tegenwoordig is ze woonachtig in het naburige Broek in Waterland, waar de politie in mei 2021 op overvallers schoot. "Een kogelgat in m'n huis!" aldus Bloemen, die erkent dat de stad zo toch dichtbij komt, hoewel drugs en criminaliteit ook in het Waterland voor komen.


Ook vertelt Karin Bloemen over haar inzet voor de Commissie van Marjet Hamer tegen seksueel en grensoverschrijdend gedrag. Is Me Too op te lossen? Het gaat over een mentaliteitsverandering, zegt de comédienne, die zelf in haar jeugd door haar stiefvader is misbruikt. Graag blijkt zij ook vooruit: op haar nieuwe boek, optreden met het Metropole Orkest en haar gouden jubileum, over tien jaar.


1 weergave0 opmerkingen

Comentários


bottom of page