top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

Het Vragenuurtje - talkshow Het Kamergesprek

Het is vaste prik op dinsdagmiddag: het vragenuur in de Tweede Kamer. Kamerleden kunnen dan mondeling vragen stellen aan de ministers en staatssecretarissen. Maar wat voor functie heeft dat vragenuur eigenlijk? Kunnen Kamerleden met hun vragen invloed uitoefenen op beleid? Hoe bereiden de Kamerleden en de bewindslieden zich erop voor? Hebben ze in andere landen ook zulke vragenuurtjes, en hoe gaat het er dan aan toe? En tot slot: wat heb je er als burger aan?

In aflevering 4 van Het Kamergesprek werden alle aspecten van het vragenuur besproken. Te gast waren voormalig Tweede Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven, oud-correspondent in Groot-Brittannië Hieke Jippes, oud-Tweede Kamerlid Keklik Yücel en kleinepartijendeskundige Chris Aalberts. Presentatie was in handen van Kemal Rijken.


Over Het Kamergesprek

Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij als burger aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. Het programma is iedere donderdag of vrijdag na een belangrijk debat te zien op NPO Politiek, bij verschillende regionale omroepen en online.

Foto: K. Rijken
V.l.n.r. Chris Aalbers, Jeltje van Nieuwenhoven, Kemal Rijken, Keklik Yücel, Hieke Jippes (Foto: K. Rijken)

6 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page