top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

Een nieuwe pensioenwet (Het Kamergesprek)

Al bijna vijftien jaar wordt er over gesproken: de hervorming van de huidige pensioenwet. Een hervorming die veel gaat veranderen voor meer dan drie miljoen gepensioneerden en bijna zes miljoen werkende Nederlanders. Een vermogen van 1.500 miljard euro staat op het spel. Deze week bereikten de plannen van minister Carola Schouten het laatste station in het parlement: de Eerste kamer. Tijd voor een nieuwe aflevering van onze talkshow Het Kamergesprek.

In deze aflevering van Het Kamergesprek leggen we uit wat de nieuwe pensioenwet inhoudt en waarin die verschilt met het oude stelsel. We bespreken welke weg de wet heeft afgelegd voordat de Eerste Kamer erover kan stemmen. Ook aan we in op de frames, spins en politiek in en rond de debatten over de nieuwe pensioenwet.Over Het Kamergesprek


Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij als burger aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. Het programma is iedere donderdag of vrijdag na een belangrijk debat te zien op NPO Politiek, bij verschillende regionale omroepen en online.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page