top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

Bewindspersonen onder vuur (Het Kamergesprek, politieke talkshow)

Met regelmaat legt de Tweede Kamer ministers en staatssecretarissen het vuur aan de schenen. De oppositie was bijvoorbeeld fel richting de coalitie in het debat over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. En onlangs overleefde minister-president Rutte ternauwernood een motie van wantrouwen tijdens het debat over de Groningse gaswinning. In een nieuwe aflevering van Het Kamergesprek kijken we naar bewindspersonen onder vuur in de Tweede Kamer.


Presentator Kemal Rijken ontvangt Keklik Yücel, Heleen Wever, Hero Brinkman en Sarah Gagestein. Met hen kijken we naar recente én historische debatten waarin de Tweede Kamer en ministers lijnrecht tegenover elkaar stonden. We leggen uit welke procedurele mogelijkheden de Tweede én Eerste Kamer hebben. Ook bespreken we de strategieën van de bewindspersonen zelf, en specifiek die van de minister-president: welke technieken gebruikt hij in verhitte debatten?


Over Het Kamergesprek


Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij als burger aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. Het programma is iedere donderdag of vrijdag na een belangrijk debat te zien op NPO Politiek, bij verschillende regionale omroepen en online.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page