top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

Het Kamergesprek in Europa: hoe werkt het Europarlement?

In aanloop naar de Europese verkiezingen van 6 juni wordt Het Kamergesprek in Straatsburg opgenomen. In ‘Het Kamergesprek in Europa’ spreken we over het verleden, heden en de toekomst van het Europees Parlement. De tweede van drie specials gaat over hoe het parlement werkt. Wat zijn de belangrijkste taken? Hoe gaan de vergaderingen en stemmingen eraan toe? En hoe komt het parlement tot besluiten?


Tijdens de tweede Europa-special van Het Kamergesprek heeft presentator Kemal Rijken vier ervaringsdeskundigen te gast. Het gaat om politiek- en debatexpert John Bijl, Trouw EU-correspondent Romana Abels, VVD-Europarlementariër Malik Azmani en GroenLinks-Europarlementariër Kim van Sparrentak. Met fragmenten uit het Europarlement spreken zij openhartig over het thema.


Kijk ‘Het Kamergesprek in Europa’ hieronder terug op het YouTube-kanaal van ProDemos. Je kunt het ook zien via NPO Politiek en Nieuws of op Salto Amsterdam. Daar wordt hij uitgezonden en herhaald. De derde aflevering komt uit op 25 april.0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page