top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

Digitale veiligheid (Het Kamergesprek)

Bijgewerkt op: 26 jun.

De dreiging van cyberaanvallen op Nederland neemt steeds meer toe. Van cyberspionage tot aan voorbereidingen op sabotage. Aan Defensie de schone taak om ons en onze bondgenoten veilig te houden. In het Tweede Kamer-commissiedebat van woensdag 12 juni 2024 werd besproken hoe Defensie ook in de toekomst haar taken in het cyberdomein effectief kan blijven uitvoeren.


In 'Het Kamergesprek' wordt duidelijk waarom deze vergadering zo belangrijk en bijzonder is. Ook komen de ‘Commissie-Stiekem’ en de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten aan bod. De krijgsmacht zet zich in om de gedigitaliseerde samenleving en het bedrijfsleven veilig te houden. Onder meer de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) zorgt voor de cyberweerbaarheid van ons land.


In deze editie van 'Het Kamergesprek' spreekt presentator Kemal Rijken met zijn gasten over dit commissiedebat voor Defensie over MIVD en Cyber. Te gast zijn Sheila Sitalsing (journalist en hoofduitlegger), Paul Ducheine (brigade-generaal en hoogeraar bij de Nederlandse Defensie Academie), Jan Middendorp (oud-Tweede Kamerlid voor de VVD) en Julia Wouters (communicatiedeskundige) - m.d.a. Willemijn Aerdts voor de achtergrondinfo.


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page