top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

De Kamer na verkiezingen (Het Kamergesprek)

Nederland ging op 22 november 2023 naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Nu de uitslag bekend is, begint het echte werk. De komende tijd zal er een nieuw kabinet gevormd worden, oftewel de kabinetsformatie. Dit proces kan weken of zelfs maanden duren: de meest recente kabinetsformatie duurde 299 dagen en was de langste in de Nederlandse geschiedenis.


Wat is de rol van de Tweede Kamer in deze onzekere periode? Kan de Kamer wat bereiken en hoe zijn de verhoudingen in een nieuw geïnstalleerde Kamer? Welke besluiten worden er wel genomen? Hoe verloopt zo’n formatie en wat is de procedure ervan?


In een nieuwe aflevering van onze talkshow ‘Het Kamergesprek’ spreekt presentator Kemal Rijken met zijn gasten over de rol van de Kamer na verkiezingen en het proces van de formatie. Te gast zijn John Bijl (directeur van het Periklesinstituut), Alexander van Kessel (auteur van ‘Formaties’), Sarah Gagestein (communicatie-expert) en Martine Wolzak (politiek verslaggever FD).


Het Kamergesprek is een educatief tv-programma voor iedereen die meer wil weten over hoe het parlement en de democratie werken, naar idee van Kemal Rijken. Hij maakt het in opdracht van ProDemos en perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page