top of page
Schrijver

In november 2014 verschijnt Rijken’s tweede boek ‘De Westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid’. In het boek beschrijft hij de geschiedenis van de Westermoskee in de Amsterdamse wijk De Baarsjes. Een verhaal vol ruzies en intriges, maar ook van succes en daadkracht, een drama én een melodrama. Ook gaat hij in op de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Atlas Contact.

 

Eerder, in 2012, maakte Rijken zijn debuut als schrijver met het boek ‘Roma’, dat gaat over de geschiedenis van de Nederlandse Sinti en Roma. De ‘zigeuners’ behoren tot de oudste minderheden van ons land, maar nog nooit was er een boek geschreven dat serieus vertelde over hun geschiedenis. Rijken deed deed ook uitgebreid onderzoek naar de verkeerde uitgaven van het Wiedergutmachungsgeld (30 miljoen gulden) dat oud-premier Kok en ex-minister Borst aan de Sinti en Roma gaven.

 

Verder is Rijken columnist voor het blad Binnenlands Bestuur, waarvoor hij met raadskenner John Bijl de column Mystery Burger geschreven. Elke week bezochten ze onaangekondigd een gemeenteraad ergens in Nederland, om te beschrijven wat er goed en fout loopt in het debat. De columns werden gebundeld in het boek ‘De Mystery Burger’ en zijn voorzien van extra tekst en uitleg.

 

 

bottom of page