top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

Orde in de Tweede Kamer - talkshow 'Het Kamergesprek'

Doe eens normaal man!’ en ‘Er komen tribunalen!’. Het gaat er soms onstuimig aan toe in het parlement. Daarom debatteerde de Tweede Kamer op 9 maart over parlementaire omgangsvormen. In de derde aflevering op vrijdag 25 maart 2022 van Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd bespraken we het debat. Ook keken we recente én historische fragmenten uit het parlement terug.


Want wat zijn de omgangsregels tijdens debatten in de Tweede Kamer en hoe worden deze gehandhaafd? Waarom is het zo belangrijk dat vergaderingen waardig verlopen? Wat werd er besproken in het debat over parlementaire omgangsvormen? En wat heb jij hieraan als burger?

Presentator Kemal Rijken besprak het debat over omgangsvormen in de Tweede Kamer met John Bijl, Keklik Yücel, Shashi Roopram en Huub Bellemakers. Onderaan deze pagina lees je meer over de gasten.Over Het Kamergesprek

Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij als burger aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. Het programma is iedere donderdag of vrijdag na een belangrijk debat te zien op NPO Politiek, bij verschillende regionale omroepen en online.


Foto: K. Rijken
V.l.n.r. Shashi Roopram, John Bijl, Kemal Rijken, Keklik Yücel, Huub Bellemakers (Foto: K. Rijken)3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page