top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

De Spreidingswet (Het Kamergesprek)

Het kabinet Rutte IV viel afgelopen zomer na onenigheid over een pakket maatregelen om de problemen rond migratie op te lossen. Nu het kabinet demissionair is, zijn veel onderwerpen ‘controversieel’ verklaard en voor na de verkiezingen, en formatie in de koelkast gestopt. Een daarvan is dat niet: de Spreidingswet. Die werd vorige week door de Tweede Kamer aangenomen.


Een meerderheid is voor het wetsvoorstel dat asielzoekers eerlijker over Nederland moet verdelen. Wat is controversieel verklaren? Hoe kwam deze wet tot stand? Welke rol was er in het debat voor staatssecretaris Eric van der Burg? Waarom is migratie zo’n heet hangijzer? En welke impact heeft dit Kamerdebat op de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023?


In een nieuwe aflevering van talkshow 'Het Kamergesprek' spreekt presentator Kemal Rijken met zijn gasten over de huidige situatie rond het niet-controversieel verklaren van de Spreidingswet en de totstandkoming ervan. Te gast zijn voormalig politiek adviseur Julia Wouters, psycholoog en politicoloog Roderik Rekker, historicus en opiniemaker Shashi Roopram, en oud-Tweede Kamerlid Hero Brinkman.


Het Kamergesprek is een educatief tv-programma voor iedereen die meer wil weten over hoe het parlement en de democratie werken, naar idee van Kemal Rijken. Hij maakt het in opdracht van ProDemos en perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page