top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

De Eerste Kamer (politieke talkshow 'Het Kamergesprek')

De Eerste Kamer gaat samen met de Tweede Kamer over het beleid van Nederland. In tegenstelling tot de leden van de Tweede Kamer, kiezen we de leden van de Eerste Kamer niet direct, want dat doen de Provinciale Statenleden. Met jouw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart heb je dus indirect óók invloed op de Eerste Kamer.

Vanwege de verkiezingen staat de Eerste Kamer centraal in een nieuwe aflevering van onze talkshow Het Kamergesprek. Want wat is de rol van de Eerste kamer eigenlijk in onze democratie? Wat doen Eerste Kamerleden precies? En over welke belangrijke wetten buigt de Eerste Kamer zich op dit moment?

Over Het Kamergesprek


Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij als burger aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. Het programma is iedere donderdag of vrijdag na een belangrijk debat te zien op NPO Politiek, bij verschillende regionale omroepen en online.

3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page