top of page
Zoeken
  • Kemal Rijken

'Er kan zelfs nog een monarchie bíj komen!' - interview Nederlands Dagblad

Bijgewerkt op: 7 okt.

Kemal Rijken (42) schreef een stevig, sappig boek over de monarchieën in Europa, vanaf 1940. Hij woont op drie hoog, dichtbij het IJ in Amsterdam. ‘Zet de schoenen maar op de trap.’ Schoenen uit in huis; een spoor van zijn familiewortels op de Balkan? ‘Mijn vader was Turks en bepaalde culturele gebruiken heb ik overgenomen.’ Rijkens’ boekenkasten puilen uit.


Hoe ziet uw afkomst eruit en hoe bent u daardoor gevormd?

‘De voorouders van mijn vaders kant leefden in Turkije en op de Balkan. Zij waren moslims, maar waren nooit echt fanatiek. Mijn moeder is Nederlands en ik bezocht een rooms-katholieke basisschool....'


Lees de rest van dit interview op de site van het Nederlands Dagblad.34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page